Reisverzekering
Aangezien wij van plan zijn om langer dan een jaar op reis te gaan is een reguliere reisverzekering niet mogelijk. De reguliere verzekeringen hebben veelal een looptijd van 3 of 6 maanden maximaal in het buitenland. Er zijn een aantal lang op reisverzekeringen beschikbaar waaronder de Lang-op-reisverzekering van de Europeesche, de Special Isis en de Globetrotter. Op de site van Joho zijn handige vergelijkingsformulieren te downloaden waardoor je keuze eenvoudiger wordt. Gezien het specifieke karakter van de verzekering dien je dit dus goed uit te zoeken. Indien je langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat kun je je uitschrijven bij de gemeente. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je basis zorgverzekering op te zeggen waardoor je dus niet voor zaken dubbel betaald. Hiervoor dien je wel bij de zorgverzekeraar een toetsingsformulier op te vragen zodat zij de mogelijkheid kunnen beoordelen. Tip: mocht je zorgtoeslag ontvangen vergeet deze dan niet stop te zetten. Dien verder je IB-aangifte tijdig in of vraag uitstel aan om problemen te voorkomen.

Motorverzekering
Om de motor te verzekeren heb ik diverse sites bekeken. De reguliere verzekeraars bieden geen verzekering aan met werelddekking. Via Alessie kreeg ik het volgende aangeboden: Voor Nederland t/m Iran een aansprakelijkheidsverzekering van € 259 per maand en elke volgende maand € 105,-. Voor Azië was het niet mogelijk en dien je bij de grens een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor Midden- en Zuid-Amerika is een aansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor € 25 per maand.  Afrika kost bij Alessie circa € 140,- per maand. Via motorcycleexpress.com kreeg ik soortgelijke prijzen door. Gezien de hoge kosten hebben we derhalve geen verzekering afgesloten. In Nederland betaal je voor een heel jaar circa € 200 dus als wereldreiziger wordt je flink afgezet. Voor de landen op de groene kaart zijn wij dus verzekerd, bij enkele landen kunnen we bij de grens een verzekering afsluiten en bij een aantal landen zullen ze waarschijnlijk nergens naar vragen. We zien onderweg dus wel wat we doen.

Inentingen
In mei contact opgenomen met de GGD en hier een afspraak gemaakt. Nu voor in totaal € 500,- aan inentingen gekregen, tabletten voor hoogteziekte gekocht en de malariatabletten koop ik in het buitenland gezien het prijsverschil. Als proef had ik Lariam tabletten meegekregen welke je wekelijks moet innemen maar deze hebben vaak bijwerkingen en zo ook bij mij. Met Malarone tabletten ben je waarschijnlijk beter af maar in tegenstelling tot Lariam moet je deze wel dagelijks innemen. Laat je dus goed en tijdig adviseren door je huisarts of bij de GGD voor alle benodigde inentingen en tabletten. Vergeet overigens geen vaccinatieboekje mee te nemen waar alle vaccinaties instaan die je hebt gehad. Hier kan om gevraagd worden bij bijvoorbeeld een grensovergang of bij een huisarts / ziekenhuis. Verder de tip als je ver van te voren weet dat je op wereldreis gaat om je zorgverzekering goed te regelen. Dus controleren of de vaccinaties worden vergoed. Ik heb zelf bij Interpolis een jongerenpakket maar krijg geen euro vergoed. Hier kun je dus veel geld op besparen! 

Follow Us!

On Facebook you can follow the latest ride reports, photos and videos. 

On SmugMug we place the best photos and video's from our trip.

Subscribe for a RSS Feed of this site.

Our Sponsors

ATAMOTO

KERAM

MDI

Route

This is the map of how we're going to drive. Click on the map to view a larger version.

mapextendedcolor

Latest Comments