Articles

De grote vraag is waar willen we heen? In eerste instantie wilden we van Nederland, via Myanmar en China richting Indonesië. Vanuit Indonesië met het vliegtuig naar Midden-Amerika om weer vanuit daar te rijden naar het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Vanuit Argentinië een tweede vlucht plakken richting Zuid-Afrika en daarna per motor via de oostkant terug naar Nederland.

Na veel uitzoekwerk bleek een en ander toch een duur grapje te worden en enkele landen zijn (zeer) moeilijk in te komen of tegen hoge kosten. We hebben daarom besloten om de route iets in te korten waardoor China is komen te vervallen. Het leek ons een erg mooi land om heen te gaan met wellicht een uitstapje naar Tibet en Noord-Korea. Echter gezien de beperkte tijd die we nog hadden om alle papieren te regelen en de hoge kosten om China in te komen hebben we dit gedeelte toch maar geschrapt. Verder is het gedeelte van Midden- en Zuid-Amerika volledig uit de route gelaten vanwege de hoge kosten van een extra vlucht. We dienen namelijk ook de motor per vrachtvliegtuig te vervoeren wat hoge kosten met zich mee brengt. De route die we willen gaan volgen is derhalve als volgt: 

 

Bijzondere aan de route is dat we als een van de weinige per voertuig door Myanmar (Birma) heen mogen. Sinds 1999 zijn er maar een enkeling die toestemming hebben gekregen om door dit mooie land heen te rijden. Wij hebben een mondelinge toestemming weten te regelen en zullen via de ambassade van Myanmar in Kathmandu (Nepal) de aanvraag verder moeten afhandelen. Veel routes van andere wereldreizigers per voertuig gaan of door China of ze vliegen over Myanmar heen naar Thailand. Nu maar hopen dat we ook daadwerkelijk het visum krijgen.

De route hebben we uitgestippeld van plaats naar plaats die we graag willen zien. Via internet en reisgidsen hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden opgeschreven en op basis hiervan de route gemaakt. De route kunnen we straks ook in ons Garmin navigatiesysteem laden zodat we de weg niet hoeven te zoeken. Natuurlijk zullen we onderweg van andere reizigers tips krijgen om bepaalde alternatieve routes te nemen of juist bepaalde gedeeltes te schrappen. De exacte route is natuurlijk niet te plannen dus volg ons reisverslagen om te weten waar we uithangen!

Follow Us!

On Facebook you can follow the latest ride reports, photos and videos. 

On SmugMug we place the best photos and video's from our trip.

Subscribe for a RSS Feed of this site.

Our Sponsors

ATAMOTO

KERAM

MDI

Route

This is the map of how we're going to drive. Click on the map to view a larger version.

mapextendedcolor

Latest Comments